Akıllı cihazlarda güvenliği geliştirmek için sağlanan yüz tanıma sistemi oluşturulmuştur. Ancak 2019 yılında ABD’de bu özellik yasaklanarak teknoloji ile ilgili bir sorun oluştuğu birçok kişi tarafından düşünülmüştür. Teknolojiye karşı uygulanan direnç örneği olarak kayıtlara geçen bu durum direncin en izole örneği olmaktadır. Birçok kez İngiltere’ de kullanılan bu yöntem, Londra Büyükşehir Polisi’nin teknolojiyi kullandığını ve polisliğin bir parçası olarak gördüğünü kanıtlamıştır.
Yüz Tanıma Sistemi
Yüz tanıma sistemi kendi içinde ikiye ayrılmaktadır. Birincisi bireysel görüntüler kullanır ve statiktir. Yani bir fotoğraf ile eşleştirme yapılarak veri tabanında çalışır. İkinci tip ise otomatik çalışır ve tamamen gerçektir. Kameralar aracılığıyla çalışan sistem her yer de uygulanmaktadır. Kameralar tarafından alınan görüntü yapay zekâ tarafından işlenmektedir. Kişi yüzlerini bu yapay zekâ çok rahat bir şekilde nesneler arasından seçebilmektedir. Saniyeler içinde işlenen yüz, veri tabanına işlenerek anında sonuç vermektedir. Bu şekilde yüz tanıma ve denetim mekanizması gerçekleşir.
Yüz Tanıma Sistemi Nerelerde Kullanılır
Yüz tanıma sistemi dünya çapında yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. Hemen her yerde yüz tanıma sistemi ile karşılaşmak mümkündür. En çok havalimanı, alışveriş merkezleri, toplu taşıma garajları gibi kalabalığın ve yoğunluğun fazla olduğu alanlarda yüz tanıma sistemi kullanılmaktadır. Gelişen teknoloji ile yüz tanıma cihazları daha küçük hal almış ve her yere yerleştirilmiştir. Bu yüzden her yerde güvenliği sağlamak için yüz tanıma dedektöründen farkında olmadan geçilmektedir.