Kırmızı renk, Sevgililer Günü ile ilişkilidir. Çünkü bilimsel olarak tutku ve cinsellikle bağlantılıdır. Ama şimdi Sevgililer Günü’nün geçmişi hakkında öğreneceklerinizden sonra kan ile daha fazla ilgisi olup olmadığını merak ediyoruz…
Sevgililer Günü… Aşk ve romantizm üzerinde durmak için muhteşem bir bahane. Ancak ironik bir şekilde, bu güllerin, çikolataların ve kalp şeklindeki kartların karanlık bir geçmişi var.
Sevgililer Günü adını nasıl aldı?
Sevgililer Günü, Roma İmparatoru II. Claudius tarafından MS üçüncü yüzyılda Saint Valentine’in infaz tarihini işaret eder. Ve Sevgililer Günü’nün suçu neydi? En popüler teori, evlilik onlar için yasaklanmış olmasına rağmen, askerlerin düğünlerinde görevlendirdiğini iddia ediyor. Görünüşe göre imparator, zayıf askerler için yapılan sevgi ve romantizmi hissetti.
14 Şubat neden Sevgililer Günü oldu?
St. Valentine’in infaz edilmesinden çok önce, 14 Şubat doğurganlık ve kanla ilişkilendirilmişti. 13-15 Şubat tarihleri arasında Romalılar, Lupercalia bayramını bir keçi ve köpeği kurban ederek ve daha sonra çıplak kadınları gizleyerek, kadınları daha doğurgan hale getirmek için kutladılar. MS beşinci yüzyılda, Papa Gelasius I Lupercalia’yı yasadışı ilan etti ve resmi olarak 14 Şubat’ı St. Valentine veya Sevgililer Günü ziyafeti olarak ilan etti.