Gelenekler, bizlere henüz Taş Devri’nden itibaren kalmaya başladı. Ancak günümüzde çoğumuzun kabul etme eğilimi göstermeyeceğimiz gelenekler de var. İngilizler ise birçok ülkeyi fethetmiş ve teknoloji açısından en ileri noktaya ulaşmışlar Ama onlar da kesinlikle aklınızı başınızdan alacak bazı gelenekleri hala takip ediyorlar. Listemizde, gerçek hayatta tuhaf olan 10 sıra dışı İngiliz geleneğine yer verdik.

10. Dünya Gurning Şampiyonası

Gurning, İngilizceden gelen ve son derece çarpık, özel bir yüz ifadesi ve eylemi tanımlayan bir fiildir. Bu konuda İngilizler’in bir şampiyonası bile bulunuyor. Yüzünü tuhaf biri olmak için çeviren kişiler şampiyonluğu kapıyor. Yüz ifadesi, üst dudak kısmı kaplanarak alt çenenin ileriye götürüldüğü şekilde yapılmalıdır. Gurning şampiyonasının kökeni için mükemmel bir neden bulunmuyor. Kazananlar çoğunlukla dişsiz olanlardır, çünkü çene hareketi bu durumda olanlar için çok kolaylaşır ve sorunsuz bir çıkıntı oluşturur. Yarışmacıların çoğu, garip yüzler yapmaya çalışır. Fotoğraflarını etkinlikten bir anı olarak çerçeveler.

9. Topuz Fırlatma

Toplanan kalabalık tarafından üzerine büyük miktarda çörek atılan gelenek, Abingdon’da ikonik bir olay olarak kabul edilir. Genellikle oylama oturumları sırasında belediye meclisine yapılmaktadır. İlk topuz atma kültürü, 1761’de Kral III. George’a karşı bir kutlama olarak başlatıldı. Belediye Meclisi’nin tepesinden yaklaşık 4500 çörek atılıyor ve bu durumu toplanan kalabalık yoğun bir zevkle kutluyor.

8. İnci Krallar ve Kraliçeler

“İnci” olarak da adlandırılan, Londra’da izlenen en büyük geleneklerden biridir. Temelde kralları ve kraliçeleri temsil eden benzersiz tasarımlara sahip siyah ve gümüş kıyafetler giymiş çiftleri içeriyor. Elbiseleri, 19. yüzyıldan beri takip edilen gümüş tasarımlarla, dikişli incilerle donatılmıştır. Yetim olan ve hayır kurumu için para toplayan Henry Croft’un anısına gerçekleşiyor. Sadaka konusuna insanların dikkatini çekmek için inciler seçilmiştir.

7. Tar Varil

Her yıl Exeter’e 16 km uzaklıktaki Ottery St Mary’de gerçekleşir. Tar varil geleneği, yaklaşık 400 yıl önce başladı. Farklı bölgelerden olan  İngiltere halkının şenlik ateşi için bir yerde toplandığı ve kraker yaktığı bir yerde başladı. erçek katran varilleri pervasız kutlama sırasında kullanılacağından hafife alınmamalı ve tehlike içermektedir. Gelenek, İngiliz hükümdarına suikast girişiminin başarısızlığının bir sonucu olarak takip edilir. Festival vahşi faaliyetlerden ve tehlikeli yangın girişimlerinden uzak durmayı seven insanlar için uygun olmayacaktır.

6. Bataklık Şnorkelle Dalma Şampiyonası

Bataklık şnorkel dalma şampiyonası, yarışmacıların bataklık boyunca yüzmek için yapılan hızlı ve sert spor etkinliği olarak kabul edilir. Günümüzde bu spor, İngiltere’deki ünlülerden biri olarak kabul ediliyor ve her yıl şampiyona programının bir parçası olarak yer alıyor. 1976’da Galler’de Gordon Green ve birkaç kavgası sonucu başladı.

5. Yüksek Wycombe Belediye Başkanı

Belediye Başkanı ve tüm memurları her yıl tartılır. Tartım ve Belediye Başkanı’nın İngiltere’de seçilmesiyle çok bağlantısı bulunur. Belediye Başkanı’nın seçilmesinde İngiltere halkı tarafından kullanılan “boşaltma ve tartma” özelliği var. İlgili yılda bir kilo artışı olması durumunda belediye başkanının alay konusu oldupu oldukça garip bir gelenek. Üzerlerine atılan çürük meyve ve domates ile cezalandırılırlar.

4. Morris Dansı

Morris Dancing, benzersiz bir dans yöntemi olarak kabul edilir. Dans ilk olarak 1448’de Londra’da doğdu ve bu dans boyunca müzikal bir oyun oynuyordu. Rekabetçi değildir ve Morris kelimesi “set” veya “takım” anlamına gelir. Yerde çift ayaklar, yerden alternatif ayak aydınlatması ile bir kil boru tutarak birbirine bakacak şekilde yapılıyor.

3. Kadın Taşıma

Yarışmayı kazanmak için eşlerini bitiş çizgisine kadar taşımak gerekiyor ve bu çok komik görünüyor. Etkinlik; erkeklerin eşlerini sağlam, sulu veya gür bir yüzeyde 360m’lik parkur alanında taşımasıyla Dorking kasabasında gerçekleşiyor. İngiltere’de 2008’den beri olağan dışı geleneklerden biri olarak kabul ediliyor. Etkinliğe katılmak için, ilgili eşlerin en az 50 Kg ağırlığında olması gerekiyor. Buna uygun ağırlığa gelmeleri için kask ve aksesuar takmaya zorlanıyorlar.

2. Sevimli Solucan

Bugün çoğumuz solucan ve böceklerden çok korkarız. Ancak İngilizler geleneğin bir parçası olarak solucanları yakalıyorlar. 2009 yılındaki şampiyonada, 10 yaşındaki Sophie Smith 567 solucan topladı. Maksimum solucanı toplamak niyetiyle etkinliğe 600’den fazla kişi katılıyor. Yarışmacılar gruplara ayrılarak yapılıyor ve solucanları toplamak için belirli bir arazi alanı tahsis ediliyor

1. Peynir Yuvarlama

Peynir Yuvarlama, dünyanın en tuhaf geleneklerinden biridir. Çoğumuz genç yaşımızda tepeden bir yamaca yuvarlayı denemiş olabiliriz. Peynir Rolling geleneksel olarak yarışmacıların bitiş çizgisinde Çift Gloucester Peynir ile ödüllendirildiği bir etkinliktir. “Cooper Tepesi Peynir Rolling ve Wake” denir. Peynir Rolling Cooper’ın tepesinde ve dolayısıyla adı ile gerçekleşir. Yarışmacılar, başlangıç ​​çizgisinden 70 mil/saat hızla yuvarlanır. Seyircilerine zarar verebilirler.