Protein ve protein tozu sadece vücut geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu bir şey mi? Daha iyi bir fikir edinmek için ona daha ayrıntılı olarak bakalım.

Hepimiz proteinlerin kasların temel yapı taşı olduğunu biliyoruz. Pek çok insanın fark etmediği şey, proteinlerin vücuttaki bağ, tendon ve kıkırdağın temelini oluşturan cilt, saç, tırnaklar ve kollajen gibi diğer yapıların temeli olmasıdır. Tamam, bunu biliyor olabilirsiniz. Proteinlerin aynı zamanda hormon, enzim, antikor, hemoglobin temeli olduğunu biliyor muydunuz?

Proteinlerin temel yapı taşları amino asitlerdir. Vücudun kullandığı yirmi iki amino asit vardır, bunlardan dokuzu vücut tarafından yapılamaz ve bu nedenle esansiyel amino asitler olarak adlandırılır. Bunları beslenme ile alınması gerekir. Bu esansiyel amino asitlerin üçü, protein sentezi için mükemmel olan Dallı Zincir Amino Asitler (BCAA) lösin, izolösin ve valini içerir.

Ne kadar proteine ​​ihtiyacınız var?

Protein alımı direkt olarak kas yapmanıza ve performans arttırmanıza yeterli olmaz. Eğer spor yapıyorsanız hasarlı kasları yeniden onarmak için vücudun kullanabileceği proteine ihtiyacı vardır. Kadınların en büyük endişesi olan büyük kaslara sahip olmak doğru egzersiz ve beslenme programı ile gerçekleşmez. Yaptığı şey yağsız kas kütlesini arttırmak, yani yağ yakmak ve kas kaybetmemek.

Düzenli antrenman yapıyorsanız, vücut ağırlığınınızın 1 kilogram karşılığı 1-2 g protein almayı hedeflemelisiniz. (Bu egzersiz türüne ve yoğunluğa bağlı olarak ayarlanması gereken bir aralıktır) Bir örnek ile açıklamak gerekirse 75 kilo bir erkek 1 kilo başına 1.6 kg protein almalıdır.

75 (kg) x 1.6 (g / kg) = günde 120 gram protein

Hiçbir şeyin %100 protein olmadığını ve bu proteinin hepsinin emilmediğini ve kullanılmadığını unutmayın. Protein kaynaklarımız olarak tavuk göğsü ve yumurtaları ele alalım ve tüm protein içeriğinin emildiğini varsayalım. Tavuk göğsü 100g başına kabaca 25-30g protein içerirken, yumurtalar 100g başına 10-15g protein içerir. Daha sonra tam bir matematik hesabı yapalım ve iki tavuk göğsünün gereksinimi karşılamak için yeterli olmayacağını görelim. Yumurtalara gelince, bu beyefendinin günde yaklaşık 18 tane yumurta tüketmesi gerektiği anlamına gelir.

Bu çok fazla tavuk ve yumurta demek. Ayrıca bunlar teorik tahminler. Uygulamada daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Protein tozu kullanarak bu miktarı destekleyebilirsiniz. Protein tozları genelde peynir altı suyu olduğundan çok yüksek emilim oranın vardır ve proteinin tamamı emilir.

Vücudun protein emilimini en üst düzeye çıkarmak için, ideal olarak protein miktarının 4’te 1 oranında karbonhidrat almanız gerektiğini de unutmayın.