Rusya, Çin, Hindistan ve ABD gibi ülkelerde dünya çapında tanınan çok sayıda bilgisayar korsanı var. Bu ülkelerde yüksek profilli ağlara, web sitelerine, bankalara ve savunma sistemlerine erişim suçu daha fazla görülmektedir. Gelişmiş bilgisayar becerilerinin yardımıyla, bir bilgisayar korsanı yetkisiz verilere erişmek için bir sisteme girebilir. Bir bireyin veya kuruluşun verileri için tehlike oluşturan bilgisayar korsanları, siber suçlular olarak bilinir. Dünyada, verileri çalmak, gizli sistemlere girmek ve hatta ağlara zarar vermek gibi eylemlerinden dolayı popüler olan birçok iyi organize edilmiş hacker grubu da vardır. Bu hacker gruplarından bazıları milyonlarca zarara neden olmuştur.
İşte dünyanın en tehlikeli 10 hacker grubunun listesi:
10. Onur Birliği – Honker Union
Honker Union, ABD’nin hükümet web sitelerine saldırmak için oluşan bir grup hacktivist. “Honker” kelimesi kelimenin tam anlamıyla “Kırmızı Konuk” anlamına gelir. Kelime Mayıs 1999’da ABD’nin Yugoslavya Belgrad’daki Çin büyükelçiliğini bombaladığı zaman ortaya çıktı. O zamandan bu yana vatansever Honker Birliği, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki web sitelerine bir dizi saldırı gerçekleştirdi. İran Siber Ordusu Çin’in Baidu web sitesini hackledikten sonra grup, İran hükümetinin web sitelerine ve diğer popüler web sitelerine de saldırdı. Tehlikeli grup, Çin-Vietnam arasında yaşanan Güney Çin deniz anlaşmazlıkları sonrasında Vietnam’daki binlerce web sitesine saldırı başlattı. Honker Birliği, yaşanan bazı anlaşmazlıklardan sonra Filipinler ve Japonya’ya da 2008 yılında hacker savaşı başlatmıştı.
9. UGNazi
UGNazi , 2012’de Twitter’ı hacklemiş olan hacker gruplarından biridir. Site 2 saattir kapalı kaldı ve sitenin karşılaştığı en kötü kazalardan biri olarak kabul ediliyor. UGNazi, 2011 yılında kurulan Yeraltı Nazi Hacktivist Grubu’nun kısa biçimidir. CISPA ve SOPA faturalarına karşı ABD hükümeti web sitelerine yapılmış olan Hizmet Reddi saldırılarından sorumludur. UGNazi grubundan, Cosmo veya Tanrı Cosmo olarak bilinen 12 yıllık bir hacker, 2012 yılında çocuk mahkemesinde mahkum edildi. Grup; ABD’ye ait CIA, Washington Askeri Departmanı ve daha pek çok ünlü web sitesine saldırdı.
8. Anaonim – Anonymous
Anonymous, dünya çapında aktivistler ve hacktivistlerle ağı genişleyen ve kökeni 2003 yılına dayanan bir gruptur. Birçok resmi, dini ve kurumsal web sitesiye saldırısı olmuştur. Vandetta filmine de konu olduğu gibi, grubun üyeleri halka açık bir şekilde Guy Fawkes maskeleri giyiyor. Kuruluşunun ilk aşamalarında, ademi merkeziyetçi bir çevrimiçi topluluk olarak ve eşgüdümlü bir şekilde hareket etme kavramını benimsenmiştir. Grubun ABD, İsrail, Uganda, Tunus ve diğer devlet kurumlarını hedef aldığı biliniyor. Bu siber saldırıların katılımları nedeniyle dünya çapında çeşitli tutuklamalar gerçekleştirildi. 2012’de Time dergisi Anonymous’u dünyanın en etkili 100 kişi listesine aldı. Eleştirmenler onları “siber teröristler” olarak tanımlarken, birçok destekçisi onları “özgürlük savaşçıları” olarak nitelendiriyor.
7. LulzSec
LulzSec, Anonim grup ile yakından ilgilidir. Takma adı Sabu olarak bilinen Amerikalı bir hacker olan Hector Xavier Monsegur, grubun kurucusudur. Siyah şapka bilgisayar korsanlığı grubunun kökeni 2011 yılından beri var ve şu anda bölünmüş durumda. Grup, CIA web sitelerini çevrimdışı hale getirme ve Sony Pictures’tan kullanıcı hesaplarına erişme gibi yüksek profilli saldırılar gerçekleştirdi.
6. Xbox Underground
Xbox Underground, oyun siteleri için en tehlikeli hacker gruplarından biridir. Grup, Microsoft oyunlarının ve Xbox oyun konsollarının kaynak kodunu anlamak için Microsoft’un bilgisayar ağına saldırması ile popüler oldu. Grup ayrıca Activision, Epic Games ve Valve verilerini de tehlikeye attı. Xbox Underground, 2011 ve 2013 yıllarında Microsoft bilgisayar ağlarını sürekli olarak tehdit etti. Grubun bir başka tehlikeli saldırısı Birleşik Devletler ordusunun güvenlik ağını ihlal etmekti.
5. Kertenkele Kadrosu – Lizard Squad
Lizard Squad, PlayStation Network ve Xbox Live hizmetleri gibi oyun ağlarıyla da ilgili oldukları için Xbox Underground’a benziyor. Topluluk temel olarak, oyunla ilgili hizmetlere dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarıyla tanınır. 3 Eylül 2014’te Lizard Squad, dağıldıklarını duyurdu, ancak daha sonra çeşitli saldırı türleriyle ortaya çıktı. 26 Ocak 2015 tarihinde, Malezya Havayolları’nın web sitesi onlar tarafından hacklendi. Basında çıkan haberlerde, Lizard Squad’ın IŞİD bağlantısı olabileceği yönünde haberler çıktı.
4. 414’ler – The 414s
414’ler, 1980’lerin başında bir grup arkadaş ve bilgisayar korsanının çalışmasıyla Los Alamos Ulusal Laboratuvarı, Sloan-Kettering Kanser Merkezi ve Güvenlik Pasifik Bankası gibi yüksek profilli bilgisayar sistemlerine girerek ün kazandı. Saldırılarından 16 ila 22 yaş arası 6 üye genç isim sorumluydu. Yukarıdaki resim, Rufus Kral Lisesi’nde 17 yaşındaki bir öğrenci olan Neal Patrick’e aittir ve 414’lerin üyesidir. 414’ler: Orijinal Genç Hackerlar isimli bir film 414’lerin genç bilgisayar korsanları hakkında bir suç filmi olarak çekildi. Bu genç, enerjik ve zeki gençler Digital Equipment Corporation’ın VMS işletim sistemini çalıştıran son derece güvenli sistemlere de girdi.
3. RedHack
RedHack; YÖK, Türk Ordusu, Türk polis kuvvetleri, Ulusal İstihbarat Teşkilatı ve Türk Telekom gibi birçok Türk devlet web sitesini hacklemekten sorumlu bir Türk komünist hacker grubudur. On iki çekirdek üyelik sayısına sahip grup, dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanı gruplarından biridir. Grup, dünyada terör örgütü olarak ilan edilen ilk hacker grubudur. Grubu engellemek için grup üyeleri arasından 2012 ve 2013’te birkaç tutuklama yapıldı. Bu grup 1997’den beri aktiftir ve dosyaları silen, verileri bozan, web sitelerini tahrif eden ve CCTV kameralar gibi donanımları kontrol eden tehlikeli bir bilgisayar korsanlığı topluluğu olarak bilinir. Grubun lideri ve kurucusu MaNYak takma adı ile bilinir.
2. Suriye Elektronik Ordusu – Syrian Electronic Army
Suriye Elektronik Ordusu, dünyadaki en güçlü gruplardan biridir. Grup SEANux (Suriye Elektronik Ordusu Linux) adında bir işletim sistemi bile yayınladı. Grup, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad hükümetini desteklemek için 2011 yılında kuruldu. Suriye 2011 yılı itibariyle; SEA’ya ev sahipliği yaparak, düşmanlarına açıkça siber saldırılar başlatmak için ulusal ağlarında izin veren ve bir kamu Internet Ordusuna sahip olan ilk Arap ülkesi oldu. Örgüt, muhalefet gruplarına, batı haber kuruluşlarına, insan hakları gruplarına ve Suriye çatışması için tarafsız görünen web sitelerine karşı çeşitli hack teknikleri kullandı. 2011’den 2015’e kadar birçok web sitesi bu tehlikeli hacker grubu tarafından saldırıya uğradı. Bugün, Suriye Hükümeti ile ilişkileri belirsizleşmiştir.
1. Seviye Yedi Ekip – The Level Seven Crew
The Level Seven Crew dünyanın en tehlikeli hacker grubudur. 90’lı yılların ortalarından sonlarına doğru oluşturulan grup, 7 Eylül 1999 tarihli ABD Büyekelçiliği saldırsı tanındı. Grup, 25 Şubat 2000’de başkanının FBI tarafından basılması ile dağıldı. Grıp, Fas’ta bir .ma alan adı ve sunucusunu hackleyen ilk grup olarak kabul ediliyor. Grup, sadece 1999 yılında 60’tan fazla bilgisayar sistemine izinsiz girdi. Amerikan Ulusal Bankası, Federal Coğrafi Veri Komitesi, NASA ve Sheraton Otelleri grubun saldırıya uğradığı tanınmış web sitelerinden bazılarıdır.