Kapatmak için ESC tuşuna basın

Robot Çağı

Steven Spielberg’ün filmi “Yapay Zeka”da, insan biçimindeki zeki robot ile yerine geçmeye çalıştığı çocuk arasında hemen açığa çıkan bir fark vardı: zeka… Robotların araba yapımından ameliyatlara, savaş teknolojilerinden günlük işlere…

Devamını Oku

Lazer

Yaşamımızda çoktan önemli bir yere sahip oldu bile. Hassas ışınlar, süper marketlerde ürün fiyatlarını, CD’lerden müziği, DVD’lerden de filmleri okuyor. Araştırmacılar, bugüne kadar ulaşılamayan hassaslık, hız ve güçte yeni lazer…

Devamını Oku

Tutankhamon Efsanesi

En önemsiz firavunlardan biri olan Tutankhamon, mezarı bulunduktan sonra Mısır’a damgasını vuran tarihi kişiliklerden çok daha fazla tanındı… Arkeolojinin yeniden doğuşu olarak kabul edilen kazı çalışmaları, beraberinde getirdiği gizemli ölümler…

Devamını Oku

Saç

Bir insanın kafasında ortalama olarak 100.000’den fazla saç teli vardır. Tabi bu sayı kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar diğerlerinden çok daha fazla saça sahiptir. Saç sayısının saç rengiyle ilişkili olabileceğine…

Devamını Oku

Sevginin Arkasındaki Bilim

Sevgi çok farklı anlamlara gelebilir. Bazen insanlar eşyaları “sevdiklerini” söylerler. Bu şeylerden gerçekten hoşlandıkları veya zevk aldıkları anlamına gelir. Ancak, başka bir kişiyi veya bir grup insanı “sevdiğinizi” söylemek çok…

Devamını Oku

Su Tabancasını Kim İcat Etti?

Birçok çocuk için sıcak bir yaz gününde su tabancası ile oynamaktan daha iyi bir şey yoktur. Su tabancası tüm zamanların en popüler oyuncaklarından biridir. Peki su tabancasını kimin icat ettiğini…

Devamını Oku

Rosalind Franklin Kimdir?

Rosalind Franklin’in bilime katkıları olmasaydı, DNA’nın neye benzediğini asla anlayamayabilirdik. Rosalind Franklin, 25 Temmuz 1920’de doğdu. Franklin, İngiltere’de beş çocuklu bir ailede büyüdü. Küçük yaşlardan itibaren bilime ilgisi vardı. Ailesi…

Devamını Oku

İrlanda Bağımsızlık Savaşı Ne Zamandı?

İrlanda’nın bağımsızlık yolundaki en önemli olaylardan biri 1916 Paskalya Ayaklanmasıydı. Paskalya Ayaklanması’na katılan İrlanda halkı, eylemlerinin sert sonuçlarıyla karşı karşıya kaldı. İrlanda halkı ayaklanma sırasında hemşerilerinin yol açtığı şiddet ve…

Devamını Oku

Fitoplankton Nedir?

Denizlerde, okyanuslarda ve göllerde ne kadar çok şeyin yaşadığına sizleri şaşırtabilir. Ve çoğunu göremiyorsun bile! Plankton da onlardan birisi. Onları görmek için bir mikroskoba ihtiyacınız var. Plankton nedir? Onlar Dünya’nın…

Devamını Oku

Antarktika Eriyor Mu?

Antartika soğuk, buzla kaplı yapısıyla penguenler ve mavi balinalara ev sahipliği yapan dünyanın yedi kıtasından birisi… Bugünkü konumuz Antartika ile ilgili. Yüzyıllar boyunca, Antarktika dünyanın dört bir yanındaki insanları büyüledi…

Devamını Oku

Olimpiyat Sporcuları Madalyalarını Neden Isırırlar?

Olimpiyat sporcularının podyumda dururken madalyalarını ısırarak verdiği pozlar tanıdık bir görüntüdür. Olimpiyat Oyunlarının en ikonik fotoğraflarından bazıları, yeni kazandıkları madalyaları ısırıyormuş gibi yapan sporcuların fotoğraflarıdır. Peki Olimpiyatçılar madalyalarını neden ısırırlar?…

Devamını Oku

Alfabeyi Kim İcat Etti?

Arkeologlar , alfabelerin ilk hallerini belgeleyen binlerce yıllık mağara resimlerini keşfettiler. En eski alfabetik sembollerden bazıları Orta Amerika’da (2500 yıl önce), Çin’de (3.000 yıldan daha önce) ve Orta Doğu’da (5.000…

Devamını Oku

Uzay Sonsuz Mu?

Hiç gece gökyüzüne baktın mı? Havanın açık olduğu bir gecede, dünyadan binlerce yıldız görebilirsiniz. Orada yıldızlardan çok daha fazlası var! Uzayda gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve diğer gök cisimleri yer…

Devamını Oku